18/05/2020

Leestijd:  minuten

Je Instagram pagina heeft al een leuk aantal volgers, maar als het aan jou ligt wil je er meer (en het liefst natuurlijk zo snel mogelijk 😅). Nu we allemaal thuiswerken tijdens COVID-19 is dit het ideale moment om is te kijken of het gras groener is aan de andere kant, want jij wilt net als ik gewoon snel meer volgers krijgen op Instagram, toch!?


Bram van Houtum

“Social media is tweerichtingsverkeer”


En hopelijk ben jij net zoals ik: cut the bullshit... In dit artikel ga ik jou dus niet leren om nep-volgers of likes te kopen om makkelijk meer Instagram volgers te krijgen in 2020: ik doe niet aan fake it till you make it (but if you do, make sure you make it). Wat jij in dit artikel wel gaat leren zijn 3 hele simpele strategieën die niet alleen voor mij, maar ook voor mij klanten hebben bewezen dat ze werken.

Ik doe niet aan fake it till you make it (but if you do, make sure you make it)


1. Vind jouw ideale volger op Instagram

Wees zichtbaar op de plekken waar jouw ideale volger zich bevind. Als ze niet naar jou komen, ga dan naar hen! En ik heb het niet over het volgen-ontvolgen van de volgers van je favoriete concurrent (het is geen 2016 meer). Er is een makkelijkere manier, die je ook nog is veel tijd zal besparen: hashtags! Tot de dag van vandaag zie ik het nog vaak gebeuren, bedrijven gebruiken geen (of nog erger: de verkeerde) hashtags! ZONDE! Als jij 20% meer bereik zou kunnen creëren om makkelijker meer Instagram volgers in 2020 te krijgen. Dan doe je dat toch?


Nu kan ik een heel artikel schrijven over het gebruiken van hashtags op social media. Daarom ga ik je wat tijd besparen met een opname van mijn webinar 'Hoe krijg je makkelijk resultaatgerichte leads via hashtags?'. Je ontdekt de drie geheimen waarmee jij direct hashtags kunt domineren op Instagram. Dit is momenteel de makkelijkste manier om jezelf zichtbaar te maken op social media, zonder dat je maar €1 hoeft uit te geven aan dure advertenties!

Instagram is meer dan alleen zenden


2. Zorg voor interactie om meer Instagram volgers te krijgen

Social media is tweerichtingsverkeer, en dat vergeten wij soms wel. Je hoeft niet iedere dag te zenden, start ook met het ontvangen! Hoe beter jij je volgers begrijpt, hoe makkelijker het is om volgers te krijgen waar je ECHT vrolijk van wordt. Ik hoef geen miljoenen volgers als zij mij geen energie geven. Dan heb ik liever 1000 die allemaal brand ambassadeurs zijn (maar laten we eerlijk zijn, je bent hier omdat jij makkelijk meer Instagram volgers wilt krijgen in 2020 😎).


Een snelle manier om je volgers beter te begrijpen is je content te testen met Instagram Stories & de poll functie. Op deze manier krijg jij direct input hoe goed jouw doelgroep resoneert met je content, voordat jij het plaatst in jouw feed. Een ander voordeel is dat jouw volgers zich betrokken voelen. Zij worden onderdeel van jouw community en hebben het gevoel dat jij ook daadwerkelijk luistert naar hun input.


Op deze manier bouw jij makkelijk een relatie met ze op, en zul je zien dat nieuwe volgers ook daadwerkelijk de volgers zijn waar jij echt blij van wordt. Op die manier kun jij heel makkelijker meer instagram volgers krijgen! How cool is that! 


PS Weet je wat ook een makkelijke manier is om klanten te binden? Door ze even te taggen bij berichten waarvan jij denkt dat het echt bij hun past. Jij gaat net dat stapje verder door hun op de hoogte te brengen, wat weer ten goede komt aan jullie relatie!


PPS Verkoop jij producten? Zet jouw klanten dan is in het zonnetje door ze uit te lichten in jouw Instagram Stories (wel even toestemming vragen of je dit mag doen natuurlijk!). Dit heeft twee belangrijke voordelen waarmee jij niet alleen makkelijk meer Instagram volgers kunt krijgen in 2020. Maar ook nog is je verkopen een boost kunt geven:


  1. Wederom bouw jij een relatie op. Je laat blijken dat je het enorm tof vind dat je klant jou heeft betaald voor een product en zet hem of haar in het zonnetje. Dit zorgt ervoor dat de relatie sterker wordt, en de klant zelfs een brand ambassadeur kan worden. En degene die je nog niet kennen, worden op deze manier makkelijker over de streep getrokken. User Generated Content is een van de makkelijkste manieren om in 2020 meer Instagram volgers te krijgen!

  2. SOCIAL PROOF! Wist je dat maar 3% van jouw klanten DIRECT over gaan op aankoop? 97% zweeft dus nog en heeft twijfel. Een perfecte foto in een studio van dat leuke jurkje is altijd mooi, maar om te zien dat iemand anders het heeft gekocht en het draagt (en natuurlijk staat het haar mooi, because your product rocks 💃) zegt eigenlijk: het staat ook mooi zelfs als het geen perfecte pers foto is! Natuurlijk geldt dit niet voor iedere branche, en niet alle generaties resoneren op social proof. Maar ga is bij jezelf na, en stel je deze vraag: heb ik wel is een aankoopbeslissing laten afhangen van een referentie, user generated content of een review?

Tijd voor een grote schoonmaak op Instagram


3. Grote lente schoonmaak om makkelijk meer Instagram volgers te krijgen in 2020

Zelf ben ik hier geen groot fan van, maar ik weet dat het werkt: je account opschonen. Stel jouw product of dienst wordt alleen in Nederland verkocht, dan heb je niks aan volgers uit Amerika of India. Heb jij niet de ambitie om internationaal te gaan, dan kan het soms lonen om af en toe jouw account op te schonen. Wat doe je dan? Alle buitenlandse accounts, of accounts die niet bij jou passen verwijderen en blokkeren. Ik noem het de grote lente schoonmaak, maar je kunt dit gerust iedere maand, week of zelfs elke dag doen.


Waarom zou je dit doen?

Instagram laat maar aan een klein percentage van je volgers jouw bericht organisch zien. Het algoritme is slim, maar het blijft software (er is geen god modus). Het heeft voor jou geen zin als jouw content door buitenlanders wordt gezien. En dat zou zonde zijn, want jouw ideale doelgroep krijgt de content niet te zien. Dit kun je dus makkelijk oplossen door af en toe je account schoon te maken. Even de bezem erdoorheen en weer nagaan: is hij/zij mijn ideale volger of niet? Krijg ik energie van deze persoon of ken ik hem/haar helemaal niet? Op deze manier kun je makkelijk(er) je ideale doelgroep op een organische manier bereiken. Hoe scherper jij je doelgroep voor ogen hebt, hoe makkelijker het is om meer Instagram volgers te krijgen in 2020.


PS Er zijn wel uitzonderingen. Zo is TikTok momenteel nog steeds het wilde westen (op een positieve manier 🤠), en in mijn ogen het platform waar je het makkelijkst viral kunt gaan!


Bang dat degene dit merkt? Don't worry! Als je mij blokkeert op Instagram (@socialmasterclass) krijg ik hier geen berichtje van (maar ik zou dit wel jammer vinden...).


Conclusie

Laten we voorop stellen dat het altijd om kwaliteit boven kwantiteit gaat. Maar het is nog steeds makkelijk om op Instagram in 2020 meer volgers te krijgen. Toch kijk ik stiekem liever een stapje verder: hoe kan ik ervoor zorgen dat een volger een brand ambassadeur wordt. De eerste stappen staan hierboven. Daarmee krijg jij niet alleen makkelijk meer volgers, maar het zijn enorme stappen om deze volgers meteen te converteren naar klanten, en ambassadeurs. 


Wil je echt de diepte in gaan? Dan kun je is kijken naar mijn Instagram Masterclass. In ongeveer 1 uur ontdek jij verschillende technieken om effectief jouw Instagram pagina te laten groeien. Dit doe je zonder gebruik te maken van advertenties!


Met een klein beetje moeite kom je al heel ver, wees zichtbaar waar jouw ideale klant is. Zorg voor een stukje interactie en gebruik User Generated Content om snel een band te creëren tussen jou en je volger. 


Oh...en vergeet niet mijn gratis hashtag webinar te kijken 🙏

Laat jouw online business & publiek sneller groeien 🚀


De beste marketing nieuwsbrief van Nederland 🙏

Elke maandagochtend krijg jij 1 bruikbare tip over hoe jij je bedrijf en omzet kunt laten groeien.

Deel je gedachten als commentaar:

Jouw email adres zal ik nooit delen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

2 jaar geleden heb ik TikTok op mijn telefoon gezet. Heel eerlijk? Dit deed ik uit verveling, tijdens de lockdown. Ik ging geen gekke dansjes doen, of een challenge starten. Ik wilde ...

LEES VERDER

Als je je afvraagt wat TikTok zo populair maakt, is het antwoord simpel: het is de beste manier om snelle video's te delen.Heb je nog geen Tik Tok? Dan is ...

LEES VERDER

Toen het afgelopen week 29 graden was, kon ik van de hitte slecht in slaap komen.Uit ervaring weet ik dat er twee dingen kunnen gebeuren:Ik blijf maar malen over een ...

LEES VERDER