12/01/2021

Leestijd:  minuten

Ook in 2021 wilt iedereen aanwezig en zichtbaar zijn. En misschien jij ook wel. Maar misschien heb je ook helemaal geen idee waar je moet beginnen. Posten om het posten is niets voor jou. Maar je wilt ook geen waardevolle energie of tijd verspillen. Tijdens deze aflevering van de Expert Talk ontdek jij wat Lotte de Man voor jou kan betekenen! 


Want als je aan Lotte de Man denkt, dan denk je aan: personal branding, content, reclame, boekenwurm, anekdotes en Linkedin. Genoeg redenen om een expert talk met haar te hebben.

Personal branding zonder content bestaat niet

Lotte slaat de spijker op de kop: als jij nog zo'n mooi Linkedin profiel hebt, maar je post niets: dan zal niemand jou vinden. Of zoals ze dat eerlijk zegt: je hebt er geen reet aan! 


Je hebt content nodig om zichtbaar te zijn. En in welke vorm deze content is, of hoe jij de content insteekt dat is aan jou. Het maakt dus niet uit of het tekst is of een video: maar vind wel jouw eigen strategie want content is essentieel.


Hoe pakt Lotte dan haar eigen personal branding aan en wat heeft het haar opgeleverd?

Het is belangrijk dat je heel erg scherp voor ogen hebt dat je een specifieke doelgroep wilt bereiken. Personal branding, content marketing en Linkedin tips & tricks zul je bij haar vaak voorbij zien komen. Maar een stukje kwetsbaarheid en dingen waar Lotte zelf tegenaan loopt deelt ze ook. Denk daarbij aan vooroordelen, en met name jezelf kwetsbaar opstellen draagt enorm bij aan je personal branding.


Hoe Lotte de Man zichzelf kwetsbaar opstelt

Lotte is 23, en heeft het gevoel alsof ze alles moet weten. In een recente post op Linkedin geeft ze daarom ook toe dat ze het gewoon echt niet weet. Dat gevoel heeft ze, en ze denkt ook dat ze vast niet de enige is die dat gevoel heeft. Ze zet dan ook meteen een vraag uit (een sterke call to action). Weet de lezer het antwoord wel? Help mij! En het mooie hiervan is: ze krijgt enorm veel reacties! En ze groeit hier als persoon niet alleen zelf door, maar inspireert anderen ook om te groeien. Iets wat ze zelf altijd wel een beetje gek vind maar het is zeker iets waar Lotte trots op mag zijn! Want precies die kwetsbaarheid, en het durven jezelf zo op te stellen was de reden om haar uit te nodigen voor de Social Media Sessions Expert Talk. Spread the word!


Nu zegt ze niet dat jij meteen buiten je comfortzone moet stappen en dingen moet doen waar jij je niet prettig bij voelt. Maar ook ik heb geleerd dat mijzelf kwetsbaarder op te stellen kan bijdragen aan geweldige gesprekken. Maar vooral bij het opbouwen van je personal branding! 


Maar wat levert het bouwen aan je personal branding dan onderaan de streep op volgens Lotte de Man?

Je kunt er enorm veel tijd en energie in stoppen, maar stel wel doelen. Kijk niet perse naar het aantal likes en volgers (dat is mooi meegenomen). Kijk met name wat het doet met jou als persoon. Toen ze net begon was het 'jij bent die stagiare toch ofzo'? of Jij bent met Roel mee? Ow leuk. 


8 maanden later door zichzelf te profileren wordt ze uitgenodigd voor ondernemers lunches. Er komen leads uit en dat is fijn voor de financiΓ«le kant. Maar met name dat je gezien wordt als een professional en expert is heel erg tof.


Alle content moet een doel hebben, maar soms heb je geen inspiratie. Hoe gaat Lotte de Man hiermee om?

Als ze het nu even niet weet, dan nu even niet. Ik ga niets plaatsen wat niet bijdraagt aan haar personal branding. Consistentie is wel belangrijk. Dan neem ik een klein beetje genoegen om iets te plaatsen wat voldoet aan de standaard, maar meer ook niet. Maar ik kijk zeker niet naar de engagement of het aantal likes. En daar zouden anderen zich niet perse druk over hoeven te maken. Engagement zegt wel iets, maar het moet niet je leidraad zijn.

Moeite met content? Werk met pilaren!

Zorg ervoor dat je met een aantal vaste onderwerpen (pilaren) werkt. Voor Lotte de Man is dat bijvoorbeeld personal branding, Young Professional en Linkedin. Door met vaste onderwerpen te werken krijg je rust en duidelijkheid. Ook is het fijn omdat je dan consistent kunt werken. Wil jij meer weten over het werken met content en werken met pilaren? Bekijk dan eens het Hero Membership.


Archiveer alles wel netjes, en zet er eventueel wat notities bij. Vanuit waar is het onderwerp gekomen? Welke situatie was het? Want ze past story telling toe vanuit haar eigen verhaal. En soms vergeet je dan hoe je op dat onderwerp gekomen was. Notuleer en archiveer alles netjes. Notion is een handige app die jij kunt gebruiken.


Notificaties uit

na het gezien hebben van 'The Social Dilemma' heeft Lotte de Man besloten om alle notificaties uit te zetten. Ze werd er onrustig van. Helemaal met posts die het goed doen wilde ze meteen op alle comments gaan reageren. Maar het hoeft niet nu. Het kan vanavond of morgen wel. Lotte kijkt nu wanneer het haar uitkomt, en niet andersom.


Een voetnoot heeft Lotte wel. Sinds ze de notificaties heeft uitgezet en niet meer meteen reageert op comments ziet ze wel dat de resultaten iets achteruit lopen op Linkedin. Dit heeft ze getest om voor 1 post toch weer even de notificaties aan te zetten en te reageren. Natuurlijk is dit geen wetenschappelijk onderbouwde test, maar het is wel interessant om zelf eens te testen wat de resultaten voor jou kunnen zijn.


Bekijk de hele Expert Talk met Lotte de Man

Wil jij dus aan de slag gaan met personal branding? Bekijk dan de hele aflevering met Lotte de Man op Youtube, of beluister de podcast op jouw favoriete platform.


Vergeet niet om Lotte te volgen op Linkedin. En heb je vragen of opmerkingen over deze podcast, dan kun je altijd een berichtje achterlaten! 

Geschreven door: Bram van Houtum

Mijn missie is om 10.000 ondernemers succesvol te maken op social media πŸš€

Volg mij:

Deel je gedachten als commentaar:

Jouw emailadres zal ik nooit delen ❀️

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Heb je het gevoel dat je worstelt om nieuwe volgers te bereiken, meer profielbezoeken te krijgen, en het gevoel dat je Instagram-bereik permanent daalt? In de post van vandaag bespreek ...

LEES VERDER

Instagram Reels zijn de nieuwste trend onder de gebruikers van Instagram. Ze zijn erg populair onder tieners en jongeren omdat het een manier is om je creativiteit te uiten en ...

LEES VERDER

Linkedin is het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld dat zeer bekend is voor het verbinden van mensen voor netwerkdoeleinden. Als je nieuw bent op dit netwerk en een sterk ...

LEES VERDER