21/09/2020

Leestijd:  minuten

Tijdens deze expert talk met Saskia van der Hilst krijg jij 5 tips om succesvol te zijn om te vloggen voor ondernemers. Want is vloggen eigenlijk wel relevant voor jou? Hoe moet je beginnen met vloggen? Wat zijn de bekende valkuilen en welke adviezen heeft vlog expert Saskia voor ondernemers die willen beginnen met vloggen? Bekijk de video om erachter te komen wat vloggen voor jou kan betekenen!

Je ontdekt het allemaal tijdens deze social media sessions expert talk met Saskia van der Hilst over vloggen voor ondernemers!

Vloggen voor ondernemers: 5 tips hoe jij makkelijk kunt beginnen met vloggen

Saskia van der Hilst heeft met 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven genoeg goede tips en tricks waar jij echt iets mee kunt. Zij vind dat marketing geen goedkoop verkooptrucje meer is. de huidige consument is niet meer gevoelig voor de 'koop mij' advertenties. Zij geeft jou de kennis hoe je dit slimmer, maar met name beter kunt aanpakken aan de hand van vloggen voor ondernemers.

Tijdens deze expert talk over vloggen voor ondernemers gaan wij het hebben over:

  • Wie is Saskia nou eigenlijk?
  • Waarom jij zou moeten overwegen om te beginnen met vloggen
  • Welke apparatuur heb je benodigd om te beginnen met vloggen?
  • Wat zijn de relevantste lessen zijn die jou veel tijd, geld en energie gaan besparen met vloggen
  • Welke mindset je moet hebben met vloggen?
  • Wat moet je doen om niet in de bekende valkuilen te vallen met vloggen voor ondernemers
  • ...En nog veel meer interessante vragen over vloggen!

Wat is de key takeaway van deze expert talk?

Vloggen voor ondernemers zou voor de meeste ondernemers een goed onderdeel kunnen zijn van hun marketing mix. Het enige wat je in principe nodig hebt is een telefoon, en een passie voor je bedrijf, product of dienst. De vlogs die je maakt is heerlijke content die je kunt gebruiken op Instagram, Linkedin of zelfs op TikTok. Het vergroot het vertrouwen bij jouw (potentiΓ«le) klant en het verkopen van jouw product of dienst gaat een stuk makkelijker worden.


Hulpmiddelen voor vloggen voor ondernemers

Wil jij een stap verder gaan? Dan zou je kunnen overwegen om de volgende hardware te kopen die jouw leven een stukje makkelijker maken. Denk hierbij aan:

Een statief

Een echte lifesafer volgens Saskia is een goed statief (of selfiestick). Dit statief heeft een geschikte tripod zodat je jouw telefoon ook makkelijk neer kunt zetten. Vergeet die sticks die je voor € 9,95 koopt in Rome of Parijs (deze gaan na je city trip toch meteen kapot πŸ˜…) en investeer meteen in een goede stick/tripod. Dit kan al vanaf € 13,99.

Selfie stick / Tripod - Bol.com € 13.99

Selfie Ring Light

Geen raam in de buurt, of regent het en kun je niet naar buiten? Dan heb je goed licht nodig. Hoe kun je dit makkelijk oplossen? Door een selfie ringlight te gebruiken. Dit geeft je een mooi en egaal licht waarmee je goed voor de dag kunt komen. En het fijne? Je kunt er al een krijgen voor slechts € 6,49!


Maar het beste licht heb je toch echt...buiten! De zon geeft nog altijd het mooiste licht, dus als het kan ga naar buiten (of sta/zit bij een raam). Het nadeel voor ondernemers die vloggen en naar buiten gaan? Het is geen omgeving die je zelf in de hand hebt. Een wolk kan veel roet in het eten gooien. Dus het beste is op een mooie zonnige dag met een blauwe lucht.

Selfie Ring Light - Bol.com € 6,49


Goed geluid

In mijn ogen een van de relevantste onderdelen van een vlog is goed geluid. Misschien herken je dit wel: je kijkt een hele mooie video op Youtube, maar het geluid is gewoon...slecht. Dit kan door de wind komen (wat aanvoelt alsof er een Tasmaanse duivel in je oor loopt te gillen) of gewoon een microfoon die slecht is. Wat gebeurt er? Je zet de video uit....

Een goede lavalier (of clip-on) microfoon is een goede oplossing hiervoor. Saskia gebruikt zelf de iRig mic 2 pack. Ideaal om ook interviews mee op te nemen. Is het een overkill voor jou? Er bestaat ook een enkele versie (maar als je toch investeert dan is de duo echt het overwegen waard). Deze upgrade is wel iets duurder ten opzichte van de andere upgrades. Voor de iRig Mic Lav 2 pack ben je ongeveer € 84 kwijt. 

IK Multimedia iRig Mic lav 2 Pack - Bol.com € 83,74


Gehele Expert Talk zien?

Ik hoop dat je deze aflevering van de expert talk nuttig vond, en er genoeg golden nuggets in zaten waar jij echt iets aan hebt. Wil jij toch een stapje verder gaan met vloggen voor ondernemers? Dan kun je de gehele expert talk bekijken. Het enige wat je hoeft te doen is op de link hieronder te klikken en jij kunt je toegang claimen.

Krijg toegang tot de gehele expert talk >>>

Vragen, tips of tricks? Deel ze in de comments onder deze video! 

Geschreven door: Bram van Houtum

Mijn missie is om 10.000 ondernemers succesvol te maken op social media πŸš€

Volg mij:

Deel je gedachten als commentaar:

Jouw emailadres zal ik nooit delen ❀️

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

GRATIS

GRATIS STRATEGIESESSIE

Boek vandaag jouw gratis strategiesessie.