29/04/2022

Leestijd:  minuten

In dit artikel zal ik je alles vertellen over TikTok, waarom het zo populair is, en hoe je het kunt gebruiken voor je business. De belangrijkste focus van dit artikel zal liggen op de app zelf, maar ik zal ook kort enkele andere functies en voordelen van het gebruik van de app noemen. TikTok is een video-sharing social media app die werd gelanceerd in 2016. Het werd ontworpen als een platform waar gebruikers korte video's konden maken, die vervolgens werden gedeeld op de tijdlijnen van hun vrienden. In 2018 lanceerde TikTok een Android- en iOS-versie. De app is inmiddels meer dan 2.6 miljard keer gedownload. Dit betekent dat het een enorme gebruikersbasis heeft. 

Maar wat betekent dit voor jou als ondernemer? Moet jij je tijd spenderen aan weer een nieuw platform, en heeft het nut om TikTok in te zetten voor bedrijven? Heeft het nut om tijd en energie in TikTok te stoppen, helemaal als je niet kunt dansen als Johnny Castle of Baby Houseman...Oftewel heeft het voordelen om TikTok te gebruiken?

Toch ben ik ervan overtuigd dat innoverende ondernemers het altijd winnen van degene die in hun comfort zone blijven hangen met hun business. Waarschijnlijk hoor jij in categorie 1, anders was je hier niet.

Een van die dingen bij vroege vogels hoort is daarom ook het inzetten van TikTok. Ja, dat platform wat bekent staat als een social media netwerk voor gekke dansjes. Maar wist je dat ondertussen 41% van de gebruikers op TikTok tussen de 20 en 40 lentes jong is? En laat dit nou net de doelgroep zijn die niet bekent staan om hun dance moves...

Dus, je bent ondernemer, of je wilt een onderneming starten. Want jouw droom is om meer vrijheid te ervaren, met een goed gevulde portemonnee, toch? Gelukkig sta je niet meteen in de rij om een kraslot te kopen, maar wil jij graag jouw passie, jouw droom of dat geweldige idee aan de man brengen.

Als ondernemer heb je daarmee ook meteen een probleem. Je hebt geen tijd over om te investeren in nieuwe dingen. Je hebt het al te druk met elke dag aan je bedrijf te werken, laat staan om TikTok eens te bekijken...

Toch denk ik als ik 10 minuten van jouw tijd nu zou mogen lenen dat er een wereld voor jou open kan gaan. Want de meeste bedrijven zitten nog niet op TikTok. Zelf ben k in 2020 begonnen en heb ik al miljoenen views mogen ontvangen. Met simpele, informatieve filmpjes waarin ik niet dans. Content die voor mij nieuwe leads generen. Content die ik ook op Linkedin, Facebook en Instagram inzet.

Instagram zag al jaren geleden wat het gevaar is van TikTok, met een goede reden. TikTok geeft bedrijven veel gratis bereik, daar waar ze voor betalen bij Instagram! Daarom hebben zij vol ingezet op Instagram Reels, die je als ondernemer ook zeker kunt inzetten voor jouw marketing. Dus als de concurrentie aan het bibberen is, dan zal daar wel een goede reden voor zijn. 

In dit artikel wil ik jou een paar geheimen (maar je mag het ook tips noemen) onthullen die je zullen helpen om van alle stress en irritatie over TikTok af te komen. Echte handvatten waarmee jij direct het verschil kunt maken met jouw marketing. Sterker nog, ik ga je tijd niet verder verdoen. We springen nu in het diepe, want jij bent aan de beurt om succesvol te worden op TikTok. Dit is wat jou te wachten staat:

 • Uitleg over wat TikTok is, en hoe jij het als bedrijf kunt inzetten
 • Uitleg hoe je TikTok kunt installeren
 • Meer dan 10 tips hoe jij snel TikTok kunt inzetten voor jouw bedrijf
 • En nog veel meer!


Wat is TikTok?

TikTok is een social media app waarmee gebruikers korte video's kunnen delen met vrienden, familie of met de hele wereld. TikTok gebruikers kunnen hun eigen video's bewerken en plaatsen. Ze kunnen de video ook doorsturen naar hun social media accounts. Ze kunnen hun video's zowel op hun pagina's als hun volgers delen. Veel mensen vinden deze app een leuke manier om zichzelf te uiten en met anderen in contact te komen. En hier ligt ook nu de kracht voor jou: TikTok wordt nog niet vaak voor bedrijven ingezet. Ze kunnen een video maken over hun dagelijks leven, informatieve filmpjes over hun passie, of een grappig bedoelt filmpje zijn.


Discover functie van TikTok

Het is vrij eenvoudig. Je wordt ontdekt wanneer iemand anders een van je video's leuk vindt. Dit kan via hashtags gaan, de ontdek pagina, advertenties or via via. En het gaat niet alleen om het liken. Je moet een bepaald aantal volgers hebben om ontdekt te worden doel jouw doelgroep. Je krijgt ook een melding in de app die je vertelt dat je ontdekt bent.

Als je veel volgers hebt, kun je ook een verzoek indienen om ontdekt te worden. Om dit te doen, moet je een nieuwe video maken die je wilt delen. Vervolgens upload je die naar je TikTok-account en voeg je de hashtag #DiscoverMe toe.

Nu moet je wachten tot andere mensen je ontdekken. Wanneer iemand anders je video leuk vindt, krijgen ze een melding dat ze ontdekt zijn. Ze krijgen ook een melding in de app.

Hetzelfde geldt voor verzoeken om ontdekt te worden. Als je een verzoek wilt doen om ontdekt te worden, kun je dit doen door de hashtag #DiscoverMe toe te voegen aan je video. Zodra je ontdekt bent of een verzoek hebt gedaan om ontdekt te worden, kun je naar het Discover-gedeelte van je profiel gaan en de optie kiezen om te volgen. Dit zal het makkelijker voor je maken om andere video's te vinden die je leuk vindt.

Nu kun je beginnen met het volgen van deze mensen. Je zult meldingen ontvangen wanneer zij een nieuwe video hebben geĆ¼pload. Als je hun video's leuk vindt, kun je hen ook terugvolgen. In het gedeelte Ontdekken zie je de video's die u hebt gevolgd. Je kunt op een van hen klikken om naar hun profiel te gaan. Vanaf hier kun je hen terug volgen en hun video's ook volgen.

Je kunt op deze manier ook uw eigen video's volgen. Wanneer je door de Discover-sectie bladert, ziet je ook de topvideo's in de categorie. Dit betekent dat je een aantal van de meest populaire video's kunt bekijken van mensen die je volgt.

Als je de video wilt bekijken die door een andere persoon is ontdekt of aangevraagd, kun je deze bekijken in het tabblad Ontdek van de TikTok-app. Je kunt ook naar video's zoeken op hashtags of namen. Je zult ook in staat zijn om video's die zijn gedeeld met jouw vrienden te bekijken.

Je kunt ook een direct bericht sturen naar de maker van de video. Als je iemand wilt volgen, kunt je dit doen door op zijn naam te klikken. Je kunt ze ook toevoegen aan jouw lijst met vrienden.

Als je geĆÆnteresseerd bent in het bekijken van meer video's, kun je jezelf ook abonneren op het kanaal. Door dit te doen, zult je een notificatie ontvangen telkens als een nieuwe video wordt geĆ¼pload. 

Hoe kun je TikTok voor je bedrijf inzetten?

1. Plaats 1 tot 3 keer per dag een nieuwe video voor een optimaal bereik 

Een studie toont aan dat hoe meer posts een TikTok-er maakt, hoe meer likes, comments en views ze zal krijgen. Wees dus actief! Volgens onderzoek is 1 tot 3 keer per dag posten optimaal, hoewel het wordt aanbevolen om meer dan dat te posten als je de beste resultaten wilt zien. Dit kunnen gewoon organische posts zijn, maar advertenties zijn ook mogelijk. Veel bedrijven posten nog niet op TikTok, maar heb jij een Instagram account en post jij videos als stories (of reels)? Dan kun je deze content makkelijk (her)gebruiken op TikTok!

2. Gebruik als bedrijf ook hashtags op TikTok

Als je op zoek bent om je TikTok volgers te laten groeien, gebruik dan relevante hashtags. Ook kun je eens proberen of je meer bereik krijgt via de hashtags: #fyp en #foryoupage of #foryou. Vul je hashtags nog verder aan met 2 tot 4 hashtags die goed passen bij de content die je hebt gemaakt of de trend waar je op probeert in te spelen. Wanneer je dit goed toepast zul je zien dat meer mensen je posts zullen zien en je hierdoor uiteindelijk meer likes en volgers zult krijgen. Je kunt als bedrijf op TikTok bijvoorbeeld een branded hashtag gebruiken, of een hashtag die veel te maken heeft met een campagne.

3. Like en reageer altijd op de comments onder je TikTok videoā€™s

Een eenvoudige en efficiƫnte manier om uw video's vaker in de zoekresultaten te laten verschijnen, en de kans te vergroten dat ze door nieuwe kijkers worden gezien, is door een like of comment achter te laten op alle comments die jij ontvangt. Dit werkt perfect voor influencers, maar ook voor bedrijven op TikTok! Dit stimuleert de algoritmen en vergroot uw kansen op meer views.

4. Like en reageer op TikTok videoā€™s van anderen

Als je begint met het achterlaten van likes en comments op andermans filmpjes dien je dit wel met beleid te doen. Het is een makkelijke manier om de aandacht te trekken, maar pas op dat je hier niet in doorschiet. Als je comments en likes niet gemeend zijn, val je door de mand. Zorg ervoor dat je in ieder geval op relevante videos binnen jouw niche een ECHTE like en comment achterlaat. Dan ga je verbinden, en kunnen er magische dingen gebeuren! 


6 extra tips voor bedrijven op TikTok

 1. De eerste tip voor een bedrijf op TikTok, is om de beste titel voor je TikTok te gebruiken. Zoek uit wat het trending topic (of geluid) is op TikTok zodat je dit kunt gebruiken in je video. Zorg ervoor dat je je merknaam en een link naar je website toevoegt.

 2. De tweede tip is om zoveel mogelijk tijd zichtbaar te zijn op TikTok. Hoe langer jij zichtbaar bent, hoe meer mogelijkheden je hebt om te communiceren met andere gebruikers. De beste manier om je gemeenschap te laten groeien is door anderen te delen en te volgen

 3. De derde tip is om een call to action op te nemen. Hiermee kunt u uw volgers vertellen waar ze meer informatie over u kunnen vinden. Stuur je volgers aan waar mogelijk "like de video" of de bekende "volg ons voor meer van dit soort content".

 4. De vierde tip is om een follow-up met uw publiek. Het is belangrijk om uw volgers te bereiken en te reageren op hun vragen en opmerkingen. Dit kan makkelijk op TikTok met een "wij beantwoorden jouw vraag" sticker.

 5. De vijfde tip is om consistent, kwalitatief goede content te posten. Wanneer je minstens 1 tot 3 keer per dag post, ga je resultaten krijgen. Dit stelt je in staat om een goede basis van volgelingen en fans op te bouwen

 6. De laatste tip is om zoveel mogelijk te geven. Als je een product hebt dat iemand helpt met zijn zaak, zorg er dan voor dat je die informatie met hen deelt. Geef altijd meer, dan waar je om vraagt!

Conclusie: Is TikTok interessant voor bedrijven?

TikTok is op vele manieren geweldig voor bedrijven en ondernemers om te connecten met hun doelgroep. Ten eerste is het een eenvoudig (en gratis) platform, dus het is gemakkelijk te gebruiken. Ten tweede, het stelt jou in staat om te communiceren met uw publiek op een meer persoonlijk niveau.

In mijn ogen maken de volgende vier punten het verschil:

 1. Als je nog geen TikTok-gebruiker bent, is het tijd om dit platform te ontdekken, want het is snel een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven aan het worden. Maak een privƩ account aan. Bevalt het? Dan weet ik zeker dat TikTok voor bedrijven ook gaat bevallen!

 2. Het is niet alleen een geweldige plek om content te delen en te ontdekken, het heeft ook een heleboel manieren voor merken om consumenten dagelijks te bereiken.

 3. Zoals bij elk social media platform, moet je creatief zijn met je aanpak om ervoor te zorgen dat het de moeite waard is voor je merk.

 4. Om met TikTok aan de slag te gaan, download je de app. Je geeft aan welke content je niet interessant vindt (even ingedrukt houden en "not interested klikken). Ook laat je een like achter op content die je wel leuk vindt. Zo weet het algoritme razendsnel waar jij goed op gaat. Laat het inspireren maar beginnen!!!

Ik hoop dat je dit een interessant artikel vond, en je geĆÆnspireerd bent om TikTok te proberen. Volg mij voor meer tips!

P.S. TikTok installeren voor bedrijven

Je bent nu hooked en wilt TikTok proberen, maar welke stappen moet je nu zetten om als ondernemer zichtbaar te worden op dit platform? Laten we beginnen met TikTok te installeren op je mobiel.

TikTok op Android

Ten eerste, ga naar de Google play store en zoek naar "TikTok". Na het zoeken, krijg je de link naar de officiƫle site van TikTok. U moet de site te openen op uw mobiele browser. Zodra u op de hoofdpagina bent, ziet u een knop aanmelden in de rechterbovenhoek. Klik er op. Je wordt doorgestuurd naar de registratie pagina.

Zodra je je hebt geregistreerd, krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg ervoor dat je deze gegevens veilig bewaart. Als je ze verliest, kun je niet meer inloggen op TikTok. Je kunt de gebruikersnaam en het wachtwoord gebruiken om in te loggen op de officiƫle site van TikTok.

Zodra je bent ingelogd op de officiƫle site, zie je een lijst met apps. Klik op de app "TikTok" en selecteer het. Nu, zie je een aanmeldingspagina. Vul de gevraagde gegevens in en klik op verder.

Je krijgt een verificatiecode. Voer de code in op de volgende pagina en klik op bevestigen.

TikTok is nu klaar om gedownload te worden. Klik op het tabblad "Downloaden". Selecteer de grootte van de applicatie, wacht tot het gedownload is, en installeer het.

Na het installeren van de app, zul je in staat zijn om het te gaan gebruiken.

Hoe kan ik TikTok downloaden op iOS?

Open de App Store op je telefoon en zoek naar "TikTok". Nu, krijg je de link naar de officiƫle site van TikTok. Klik op de link en je krijgt de aanmeldingspagina.

Vul de gevraagde gegevens in en klik op verder. Nu, krijg je een verificatie code. Voer de code in op de volgende pagina en klik op bevestigen.

Je krijgt een bevestigingsbericht. Nu krijg je de TikTok app.

Open de app en klik op het icoontje van het TikTok logo. Je ziet nu het beginscherm van de app.

Klik op de app "TikTok" en selecteer het. Nu krijg je een aanmeldpagina. Vul de gevraagde gegevens in en klik op verder.

Je krijgt een verificatiecode. Voer de code in op de volgende pagina en klik op bevestigen.

Je krijgt een bevestigingsbericht. Nu krijg je de TikTok app.

Open de app en klik op het icoontje van het TikTok logo. Je ziet nu het beginscherm van de app.

Klik op de app "TikTok" en selecteer het. Nu krijg je een aanmeldpagina. Vul de gevraagde gegevens in en klik op verder.

Je krijgt een verificatiecode. Voer de code in op de volgende pagina en klik op bevestigen.

Je krijgt een bevestigingsbericht. Nu krijg je de TikTok app.

Open de app en klik op het icoontje van het TikTok logo. Je ziet nu het beginscherm van de app.

Klik op de app "TikTok" en selecteer het. Nu krijg je een aanmeldpagina. Vul de gevraagde gegevens in en klik op verder.

Je krijgt een verificatiecode. Voer de code in op de volgende pagina en klik op bevestigen.

Je krijgt een bevestigingsbericht. Nu krijg je de TikTok app.

Open de app en klik op het icoontje van het TikTok logo. Je ziet nu het beginscherm van de app.

Klik op de app "TikTok" en selecteer het. Nu krijg je een aanmeldpagina. Vul de gevraagde gegevens in en klik op verder.

Je krijgt een verificatiecode. Voer de code in op de volgende pagina en klik op bevestigen.

Je krijgt een bevestigingsbericht. Nu krijg je de TikTok app.

Open de app en klik op het icoontje van het TikTok logo. Je ziet nu het beginscherm van de app.

Klik op de app "TikTok" en selecteer het. Nu krijg je een aanmeldpagina. Vul de gevraagde gegevens in en klik op verder.

Je krijgt een verificatiecode. Voer de code in op de volgende pagina en klik op bevestigen.

Je krijgt een bevestigingsbericht. Nu krijg je de TikTok app.

Open de app en klik op het icoontje van het TikTok logo. Je ziet nu het beginscherm van de app.

Klik op de app "TikTok" en selecteer het. Nu krijg je een aanmeldingspagina. Vul de gevraagde gegevens in en klik op verder.

Je krijgt een verificatiecode. Voer de code in op

Laat jouw online business & publiek sneller groeien šŸš€


De beste marketing nieuwsbrief van Nederland šŸ™

Elke maandagochtend krijg jij 1 bruikbare tip over hoe jij je bedrijf en omzet kunt laten groeien.

Deel je gedachten als commentaar:

Jouw email adres zal ik nooit delen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

2 jaar geleden heb ik TikTok op mijn telefoon gezet. Heel eerlijk? Dit deed ik uit verveling, tijdens de lockdown. Ik ging geen gekke dansjes doen, of een challenge starten. Ik wilde ...

LEES VERDER

Als je je afvraagt wat TikTok zo populair maakt, is het antwoord simpel: het is de beste manier om snelle video's te delen.Heb je nog geen Tik Tok? Dan is ...

LEES VERDER

Toen het afgelopen week 29 graden was, kon ik van de hitte slecht in slaap komen.Uit ervaring weet ik dat er twee dingen kunnen gebeuren:Ik blijf maar malen over een ...

LEES VERDER